Totaal aantal pageviews

zondag 9 januari 2011

True Bypass @ Curieuze Neuze , Ledeberg , Za. 8/1/2011


Hoi ,

mijn nieuwe concertjaar werd zaterdag ingeluid door een optreden van True Bypass@ Curieuze Neuze...en wat voor een concert!!
Hun eerste cd vorig jaar stond op nummer 8 in mijn Top 25 en na een optreden in de Video een paar maanden geleden wou ik zien of hun magie nog werkte...and it surely did !!
In een aangepast decor (weinig licht , enkel een paar kaarsen) speelden Craig Ward en Chantal Acda hun prachtige(akoestische) songs zoals het hoort : levensecht , intens en speels...en vooral met verstilde schoonheid (of in schone stilte?).Zelfs een niesbui van Craig Ward kon de magie niet doorbreken en in een tijd van toenemende lelijkheid (zie Belgische politiek) kan een mens zich enkel gelukkig prijzen dat zoveel moois gewoon binnen handbereik ligt.Binnenkort hopen ze samen met schrijver Toby Litt aan nieuw materiaal te beginnen werken en er zou niet al té lang gewacht worden om een nieuwe cd uit te brengen...een mooi vooruitzicht !!
Dus als je de kans krijgt om ze ergens in jouw buurt te gaan bekijken (of beter nog te gaan beleven !!), zeker doen want een mens heeft nood aan miniaturen vol weemoed die je toch met een goed gevoel achterlaten...

Ben

(Foto : Guy Maricaux)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten