Totaal aantal pageviews

woensdag 16 november 2011

The Kid's a genius....and a koala too !!

Hoi,

maandagavond naar Kid Koala gaan kijken (wat zeg ik , gaan beleven !!) in Minnemeers in Gent en het dient gezegd : de afwezigen hadden ongelijk !!!
Niet wat het 'voorprogramma' betreft echter want wat Terence Bernardo daar bracht was echt ondermaats : vals gezongen , geen echt grote songs en weinig présence...hadden ze maar een groepje uit Gent (of enkele mc's of dj's?) als voorprogramma genomen !!
Maar dan kon het vuurwerk echt beginnen : een zeer ontspannen en uitermate grappige Kid Koala begon magistraal met een nummer dat hij maakte met Dan The Automator en Damon Albarn en dat meteen duidelijk maakte dat het 'genie' er zin in had. Via enkele 'spacy' tracks (horend bij zijn graphic novel 'Space Cadet') kwam hij bij de blues terecht , de inspiratiebron voor zijn volgend jaar te verschijnen 12-Bit Blues-cd (uiteraard op Ninja Tune!!).
Het publiek werd massaal aangespoord om mee te participeren in zijn show (duimworstelen , space geluiden maken , dansen op de 'Yo Gabba Gabba'-tune,...) wat de Kid nog sympathieker liet overkomen.Met een fantastische herwerking van 'Moon river' (Katherine Hepburn) werden we terug het koude Gent ingestuurd maar daar zou niemand over klagen want na zo'n hartverwarmend concert (happening?) kon je alleen maar op een wolk naar buiten komen... En dat een kniesoor van De Morgen liever een beetje meer muziek van 'Space Cadet' had gehoord en minder 'variètè' kunnen we alleen maar weglachen want dit was een totaalspektakel dat je niet veel meer te zien en te horen zal krijgen (enkel nog in Hamburg , Parijs en Londen wat Europa betreft).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten